Prednosti in slabosti PVC oken
| Članek je bil prebran 3.544 krat.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Med potrošniki so PVC okna vedno bolj priljubljena. Navadno se zanje odločijo zaradi enostavnega načina vzdrževanja in odpornosti. Prav tako je velik dejavnik tudi cena – ta je namreč glede na uporabnost in kvaliteto razmeroma ugodna in splošno dostopna.

Velika oknaMenjava oken je ena izmed prvih sanacij, ki jo opravimo, če želimo izboljšati toplotno in zvočno izolacijo našega bivališča. Odločitev, katera okna izbrati, naj bi temeljila na temeljitem premisleku in raziskavi trga. PVC okna imajo nekatere pomembne prednosti, smiselno pa je poznati tudi nekatere njihove omejitve. PVC okna so odlična izbira, če jih cenovno primerjamo z drugimi vrstami oken. Povprečna cena PVC oken je namreč precej nižja od na primer alu-oken ali lesenih oken. Okna, narejena iz PVC materiala, so lahka, enostavna za montažo in vzdrževanje, prav tako pa zelo odporna na zunanje vplive. Prav tako so plastični profili precej lažji kakor aluminijasti ali leseni. Okna so na nek način večna in imajo navadno precej dolgo garancijo. Seveda pa je treba opozoriti tudi na nekatere pomanjkljivosti – morda je še najbolj moteča stvar obnašanje PVC oken na vročini. Plastika se namreč pri poletnih visokih temperaturah lahko nekoliko zvije oziroma ovije, to pa v praksi pomeni, da se okna po daljši izpostavljenosti neposrednemu soncu morda ne bodo dala zapreti (ali se jih bo dalo zapreti zgolj z uporabo sile).

Takšna neprijetnost je sicer relativno redek pojav, navadno pa se zgodi na oknih večjih dimenzij, saj so le ta tudi težja. Skratka, PVC okna uporabniki navadno precej hvalijo, in glede na njihovo ceno, jih lahko označimo za dober nakup.

© 28. 04. 2024 - Moc.si.