Kdo so skupina Elevators?
| Članek je bil prebran 3.495 krat.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Elevators je slovenska skupina, ki igra nekakšno mešanico acid jazz, funky in jazz rock glasbe. Skupina igra avtorsko ustvarjene skladbe in je med slovenskimi poslušalci zelo dobro sprejeta. Mnogi so celo mnenja, da gre glasbeno za eno najbolj podkovanih skupin pri nas, saj so člani skupine mnogi odlični glasbeniki, ki so včasih igrali v domačih zasedbah (Elvis Jackson, Magnifico, Siddharta, Sedef, Šank Rock, Videosex, itd.). Skupino Elevators sestavlja na kitari in vokalu Robi Pikl, na bobnih in vokalu Sergej Ranđelović, na klaviaturah in vokalu Davor Klarič in na basu ter vokali Jani Hace. Člani zasedbe so glasbeni individualisti, ki so skozi leta svojega ustvarjanja igrali po raznih glasbenih zasedbah, v katerih so se mojstrili in izpopolnjevali svoj zvok. Elevatorsi so tako znani predvsem kot skupina, ki igra inteligentno glasbo s hudomušnimi in izvirnimi besedili, vokal pa znajo uporabiti tudi tako, da nadomesti kak instrument. Skupina Elevators je tako odlična glasbena zasedba, ko si zaželimo sproščujoče, energične in pozitiven glasbe, ki se je ne naveličamo in je zato primerna za vsakodnevno poslušanje.

skupina elevatorsSkupina svoje začetke beleži v devetdesetih letih. Skozi leta so postali priljubljeni tako v tujini kakor doma. Na tujem so igrali predvsem po Italiji in na Hrvaškem. Skupina pooseblja ljubezen do soul in funk glasbe in 60-ih ali 70-ih let prejšnjega stoletja, zato ob poslušanju njihove glasbe hitro prepoznamo njihov značilen zvok, ki spremlja njihove pesmi. Svoj prvenec so izdali leta 2001. Naslov albuma je bil Elevators Music, na njem pa je bilo kar nekaj pesmi, ki so kasneje postale uspešnice (npr. Na krilih ljubezni, Še je cejt, Žulejnej krmpjir, itd.).  Album je skupini prinesel prepoznavnost, hkrati pa so se jim odprle tudi mnoge poti, saj jih je bilo mogoče več videti tudi na odrih po celi Sloveniji. Leta 2008 so nato izdali drugi album. Pred snemanjem tega albuma je skupino dopolnil kitarist in pevec Robi Pikl. Med najbolj radijsko prepoznavnimi skladbami tega drugega albuma sta bili skladbi Skouči, skouči in Prva pomoč.  10-letnico svojega prvega albuma je skupina Elevators praznovala s koncertom v Kinu Šiška, nato pa še z nastopom v oddaji Izštekani, na Valu 202. Skupini so se na teh nastopih pridružile tudi znane in izjemne glasbenice, npr. Tinkara Kovač, Josipa Lisac,idr.

Skupina Elevators svoj uspeh lahko pripiše izjemni melodiki in nekoliko samosvojem zvoku, ki ga ustvarjajo v našem prostoru. V glasbeno zasičenem prostoru tako ponujajo nekaj izvirnega in navdihujočega. Da bi v polnosti začutili njihov zvok, je priporočljivo obiskati katerega izmed njihovih koncertov. Znano je, da Elevatorsi na koncertih v živo poskrbijo za pravo zabavo. V plus lahko skupini štejemo tudi to, da ne ustvarjajo instant glasbe, ki bi se je poslušalci čez noč naveličali, ampak so njihove pesmi tako sveže, da ostajajo aktualne in poslušljive tudi več let po njihovem izidu. Ker skupina ostaja zvesta svojemu razpoznavnemu zvoku, so njihovi koncerti tudi vedno dobro obiskani, poslušalci pa jim ostajajo zelo zvesti. Na svojih koncertih se trudijo v dobro razpoloženje spraviti prav vsakega obiskovalca in večinoma jim na noge, do petja in miganja, uspe pripraviti večji del občinstva. Vse to so razlogi, zakaj je njihove koncerte zares vredno obiskati. Za več o skupini, njihovem zvoku in ustvarjanju, pa vas vabimo, da si Poglejte članek!

© 28. 04. 2024 - Moc.si.