Zakaj pvc okna?
| Članek je bil prebran 2.484 krat.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Ko se odločamo med raznimi materiali za okna in drugo stavbno pohištvo, je eno izmed najpogostejših vprašanj gotovo »zakaj izbrati ravno ta in ta material«. Preden se odločimo za nakup oken se želimo namreč kot kupci prepričati, da je material vreden našega zaupanja in da bomo z okni zadovoljni tudi čez 10 let. Zakaj je torej smiselno izbrati pvc okna?

Prednosti

Ovalen balkonPrednosti takšnih oken je več. Ena izmed najpogosteje omenjenih je gotovo stabilnost in mehanska odpornost na vsakršne razmere, ki jih imajo pvc okna. Takšna okna je enostavno čistiti, prav tako pa od lastnika po montaži razen čiščenja steklenih površin in okvirjev ne terjajo nobene posebne nege. Edini težava, ki se lahko zgodi pri pvc oknih je, da se okna sčasoma zaradi montaže, ki nemara ni bila izvedena povsem brezhibno, nekoliko posedejo, kar pomeni, da morajo priti montažerji, ki jih ponovno namestijo na pravo mesto. Takšen problem se večinoma sicer pojavlja pri večjih zastekljenih površinah, ki že s svojo težo lahko pospešijo posedanje. Pvc okna so tudi izjemno zvočno in toplotno izolirana, odlično se na primer obnesejo v hrupnejših urbanih predelih, saj dobro zaščitijo notranjost vašega doma. Okna je moč kupiti v različnih barvah, tako da ni bojazni, da se pvc okna ne bi podala k izgledu vašega doma.

Slabosti

Ena izmed najpogosteje navedenih slabosti je gotovo kondenz, ki se lahko nabira v tistih prostorih, ki so zaradi slabše izolacije sten nekoliko bolj vlažni, povsem zatesnjeno pvc okno pa lahko situacijo še nekoliko poslabša. Danes se sicer da kupiti tudi plastična okna s posebnimi zračniki, ki omogočajo prehajanje zraka, s čimer se možnost za nastanek kondenza občutno zmanjša.

© 27. 04. 2024 - Moc.si.