Feng shui in spanje
| Članek je bil prebran 4.247 krat.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Feng shui se ukvarja predvsem s prostorskimi razporeditvami in pretokom energije. Pred nedavnim pa smo lahko brali tudi o ugotovitvah, da lahko filozofijo feng shuija uporabimo tudi pri preučevanju spanca. Po feng shui-ju namreč ni vseeno, kako smo obrnjeni, ko spimo.

DuhovnostRazlične smeri spanja naj bi imele torej določene učinke. Tako naj bi tisti, ki imajo svojo glavo obrnjeno proti severu, spali najbolj trdno, spanje z glavo obrnjeno proti jugu pa naj bi pomenilo strast. Ni torej zanemarljivo, kako smo obrnjeni, kadar spimo, saj to po feng shui-ju močno vpliva tudi na človekovo zdravje. Če spimo z glavo obrnjeno proti vzhodu, naj bi to krepilo ustvarjalnost. Razlage za to je moč najti v opazovanju magnetskih sil zemlje, katere vplivajo na zdravje človeka.

Pri tem je pomembno tudi, kakšno spalnico imate. Spalnica naj bo oaza miru, vanjo postavite vam ljube elemente, posteljnina pa naj bo prijetnih in umirjenih barv. Postelja naj ne stoji v kotu ali nasproti stranišču. Prav tako naj ne stoji med oknom in vrati.

Spanje z glavo proti severu se najbolj priporoča za tiste, ki trpijo za nespečnostjo. Tako spanje je dobro za duhovnost, umirjenost in nižanje krvnega pritiska. Po drugi strani pa takšna usmeritev nekoliko vpliva na pomanjkanje ustvarjalnosti in elana. Spanje proti vzhodu je odlično za mlade in otroke, saj pomeni energičnost, rast, razvoj in budnost. Če ste starejši od 50. let je takšna smer spanja preveč intenzivna. Spanje proti jugu je povezano z visoko stopnjo energije,ognjevitimi sanjami, močnim libidom itd. V tem položaju ni dobro spati dlje časa, saj na dolgi rok lahko privede do nespečnosti, dramatičnosti ipd. Spanje proti zahodu se navadno povezuje z občutkom zadovoljstva ter hedonizmom. Posledica takega položaja je lahko lenoba in pomanjkanje energije.

© 29. 04. 2024 - Moc.si.